07 June 2010

Kolam Air Panas Ulu Lenggong - jadi kenyataan

Hr sabtu mlm ahad aritu kami terjah KOLAM AIR PANAS Ulu Lenggong, Baling, kami p pun dah lewat, bertolak dr rumah pkl 10 mlm & sampai Ulu Lenggong pkl 11.30 mlm. Walaupun dah lewat mlm tp suasana di Kolam Air Panas tu mcm ada pesta, orang pya la ramai, sampai kami cari tempat nak jadikan port kami pun susah, lepas dapat port yg sesuai kami ke kolam nak merasai air panas tu....mmg panas & anak2 merengek xleh nak mandi, lepas pujuk anak2 mula turun sikit2, akhirnya dpt mandi jgk... oleh kerana sampai sana dah lewat, kami decide tidur sana & balik awal pagi esok...oklah xnak bebel byk2, jom layan gambar...

Depan pintu masuk (waktu ni dah nak blk)

anak2 celup2 kaki duluDeno dah basah separuh badanibu & Denoni la port kami tidur, berbumbungkan langit sajasekitar kolam air panasDanies dah lena dibuai mimpi

ni dah pagi...
kami bertolak balik pkl 7.30 pagi

Tiket masuk hanya RM4 utk dewasa & RM2 utk kanak2, sangat murah, puas hati la pi sana, xsia2 aku google cari tempat2 yg mcm ni, masa aku google aritu, byk tau tempat2 yg menarik di sekitar kedah ni, xmenyesal aku pindah dok kedah...hahaha...uik! apa kena mengena ni...

8 comments:

♥mamaQASrina♥ said...

uihh..syoknya hajar..kami pun tringin lama dh nak pi sana..dr x kawin lg sampai dh kawin..x sampai lagi pun..hahaha.. mesti sejuk kan tidoq kat sana..bbrrrrr...!~

Fieza79 said...

sonok air panas ulu legong..!
alolo sian tido berbumbungkan langit...
mesti enjoy bdk2 tuh..

psst..pasni nk pegi lg harus bw khemah keh?...

♥Azie♥ said...

panas tak?macam bst jer..azie tak pernah sampai lagi..huhuhuhu

zue @ annaleeya said...

bestnye mandi kt kolam air panas... tido kt situ msti sjuk sgt kan??? lenkali hajar kene berkhemah skali kt ctu... heheh!!

~Siti Hajar~ said...

mamaQasrina:-
mmg sonok ila, try la p, kalu nak p, p la mlm, tidur sana trs, homestay pun byk..

Fieza79:-
mmg enjoy hbs la fieza tp kami xbwk khemah, kami ingat nak p sat aja xsangka best & lajak smpai pg..hehe

Azie:-
kat sana byk kolam, ada yg plg panas, krg panas & suam2 tuk bdk2..nti zie kn try p sana, mmg best la..

Zue@ annaleeya:-
best kak! tu la len kali kn bwk kehmah la, sian anak2 tidur berbumbungkan langit, sejuk plk tu...xpe len kali kn p len..haha

Ena said...

siap mandi, makan & tido lagi yeh!.. akak dah lame tak wat camtu.. huhu.. teringin sangat.. tapi risau pulak kot2 budak2 tak tahan nanti.. maklum la dorg tu antibodi tak kuat lagi.. hhu

mamalieyna said...

syokkan mandi air panas..eina g dl kt melaka,ngn mmber2..best..kalo balik kg, takla jauh ulu lenggong tu..herm..ada masa kalo balik kg, nak g lah..^_^..best je nampak tu, ramai2..

espresi_af said...

syok tu......jadi kenyataan.wow!tido tepi jalan eh........hehehe.